Министър-председателят Димитър Ковачевски в телефонен разговор с президента на Украйна 

...
Министър-председателят Димитър Ковачевски в телефонен разговор с президента на Украйна 
Коментари Харесай

Ковачевски се чу със Зеленски и обеща да посети Украйна

Министър-председателят Димитър Ковачевски в телефонен диалог с президента на Украйна  означи, че Северна Македония ще продължи да поддържа Украйна, оповестиха в Twitter от македонското държавно управление.

" Войната, която Русия стартира преди съвсем година, е жестоко нарушаване на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации. Украйна е самостоятелна и суверенна страна с цялостно владеене на своята териториална целокупност. Агресията, осъществена от Русия, заслужава най-строго наказание, тъй като с изключение на нарушение на нормите, тя предизвиква и огромни човешки премеждия и утежнява международната стопанска система “, сподели министър председателят Ковачевски, допълват информацията на сайта си от македонското държавно управление. 

В диалога беше разисквана и досегашната помощ и поддръжка, оказвана от Северна Македония на Украйна. Президентът Зеленски изрази своята признателност за цялата помощ и поддръжка до момента. Северна Македония, като член на НАТО, ще продължи да оказва помощ на Украйна по всички нужни способи.

Специален акцент в диалога беше развиването на събитията на военния фронт, както и ролята на ОССЕ във опциите за преустановяване на войната. „ Като министър-председател на страната, председателстваща ОССЕ, ще посетя Украйна “, акцентира министър председателят Ковачевски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР